SolidArt

SolidArt – education beyond borders (SolidART – educație dincolo de granițe) 24 iulie –02 august 2021

 

SolidArt – education beyond borders (SolidART – educație dincolo de granițe) este un proiect Eramsus, în care au participat tineri din România, Bulgaria și Macedonia, (nr. ref. 2020-2-RO01-KA105-080646), proiect finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, valoarea totală a proiectului fiind de 24.120 Euro.

Scopul principal al acestui proiect a fost creșterea conștientizării importanței de a coopera și a fi solidar, în rândul tinerilor din diverse medii dezavantajate ale Europei de Est. Totodată, prin acest proiect s-a dorit identificarea dificultăților educaționale comune, în special în urma situației generate de pandemia Covid – 19. Proiectul abordează tematica educației incluzive utilizând mijloace non-formale și în special diverse forme de exprimare artistică. 45 de tineri (cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani) proveniți din medii dezavantajate din țările Europei de Est (România, Bulgaria, Macedonia de Nord), însoțiți de 9 lideri de grup, tineri cu experiență în educația non-formală s-au întâlnit în acest schimb internațional. Pe lângă îmbunătățirea cunoștințelor și a competențelor tinerilor participanți despre accesul egal la educație, folosind metode expresive de educație non-formală, centrul atenției noastre s-a concetrat pe identificarea și utilizarea celor mai adecvate modalități de exprimare artistică (teatru forum, muzică, artă plastică etc.), menite să creeze un dialog între participanți și entitățile decizionale în procesul educativ. Mulțumim pentru implicare conducerii Licelului Tehnologic Berzovia (Caraș-Severin) care ne-a oferit sprijinul pentru identificarea și participarea activă a celor 12 copii din clasele (XI-XII) în cadrul acestui proiect.

Activitatea de mobilitate și de schimb de experiență a avut  ca finalitate un eveniment public cultural- artisitic în municipiul Reșița, organizat de participanții din cele 3 țări.  La acest eveniment, organizat în centrul Reșiței, exact în perioada aniversării celor 250 de foc continuu, a fost un succes, bucurându-se de simpli paricipanți, cetățeni și de spectatori animați.

 

 

Partners:

Friends of the World Association – Bulgaria   

Zdruzenie na studenti Megjunaroden Slavjanski Univerzitet Sveti Nikole – Macedonia